Bör ses! + Skivrecension

Även om ni vanligtvis inte lyssnar så mycket på Foo Fighters eller bara hört någon enstaka låt med dom
så tycker jag att du inte ska missa den här grymma dokumentären om dom. Har får du se hur Dave Grohl
kämpade sig tillbaka efter förlusten av Nirvana. Hur Foo Fighters bildades och hur dom utvecklats till det som dom är idag.




Skivrecension!

Foo Fighters
Wasting Light
++++

Jag har själv alltid hatat att läsa skivrecensioner. Inte alla, men dom flesta har jag bara blivit irriterad av att läsa. Men lik förbannat så sitter jag som naglad vid nöjes sidorna ooh läser om spelningar på globen eller Hovet, filmer som nyss kommit på bioduken eller om det senaste skivsläppet från nåt band som jag lyssnar på.
Nu tänkte jag säga mitt om vad jag tycker om Foo Fighters senaste skiva Wasting Light
 
 Foo Fighters har aldrig hört till den grupp av artister som jag lyssnar mest på. Dom har som alltid hamnat i bakgrunden när jag snöat in mig på annat. Men jag kan inte komma ifrån att Dave Grohl är en man att beundra. Han startade som trummis i kultbandet Nirvana, har gästat trummorna i Queens of the Stone Age under deras skiva Songs For the Deaf (som för övrigt är den bästa skivan dom släppt) och är även frontman i Foo Fighters.
Wasting Light är inspelad i Daves garage. Han ville att det skulle höras på skivan att dom hade kul under inspelningen, vilket det gör. 
 Redan i introt i första låten så var jag fast. Sen sitter man som på nålar genom hela skivan. Det är inte många skivor som jag känt samma sak för. Album har en tendens att dala i känsla och kvalite ju närmare slutet man kommer. Men på den här finns det alltid något nytt att finna. Jag skulle nog säga att det här är deras bästa skiva sen The Colour and the Shape. Den innehåller tyngre låtar som Monkey Wrench, Everlong och självklart My Hero. Men Wasting Light har en högre lägsta nivå. Betydligt högre.
 Foo Fighters är ett band att beundra. Utvecklas åt rätt håll och tappar aldrig sin lyster.

Bästa Spår



RSS 2.0