En grupp. En bra låt.

Hörde den här låten för ett tag sen med The Dillingers Escape Plan, Tycker att den här låten är rätt bra ändå. Så jag lyssnade på två av deras album lite snabbt, Kom som en chock hur illa resten var.
Nu har jag bara lyssnat igenom albumen lite snabbt. Jag ska ge bandet en andra chans. Man kan väl omöjligt bara kunna lyckas göra en bra låt




Snabb fakta om The Dillinger Escape Plan.

  • De är kända för sina intensiva och våldsamma liveframträdanden, samt på grund av ett rykte som säger att de väljer sina taktarter med tärning eller någon sorts komplicerad kod.
  • Deras namn är taget från den amerikanska brottslingen John Dillinger. Mannen som Johnny Depp spelar i Public Enemies.
  • Bandet har blivit utnämnt till "The Worlds Most Dangerous Band"
  • trummisen Chris Pennie lämnade bandet för att spela med Coheed and Cambria

 


För andra gången.

Jag vet inte om man ska kalla dom hängivna konstnärer eller instabila musiker. Men Mando Diao är från början en rockgrupp bestående av barndomskompisar. Som nu för andra gången har av oförklarliga skäl sparkat en medlem.
Första gången sparkades en av grundarna till bandet, Daniel Haglund strax efter deras debutalbum Bring 'em in. Han spelade orgel i bandet, men fick sparken i samband med att hans första barn föddes. Daniel Haglund betraktades tidigt som ett musikaliskt underbarn, med absolut gehör, och han spelar ett otal instrument. Nu jobbar han som musiklärare på Hagaskolan i Dals-Ed. Han varvar detta med turnéer med Mando Diao.

Mando Diao bildades i Borlänge av Björn Dixgård och originalsättningens keyboardspelare Daniel Haglund, under namnet Butler. Senare träffades Dixgård och Gustaf Norén på en fest där de båda satt uppe hela natten och diskuterade Beatles. Med det gemensamma intresset i åtanke var det knappast en överraskning att Gustaf snart bjöds in till bandet. De harvade runt på klubbar i Borlänge med olika uppsättningar på bas och trummor fram tills de började bli mer accepterade i hemstaden.

 

Gruppen började uppmärksammas även i Stockholm, och rykten om skivbolagsintressen uppstod. Björn och Gustaf, som nu skrev bandets samtliga låtar, insåg att man var tvungna att plocka in några permanenta medlemmar även på övriga instrument. Genom gemensamma bekanta fick de kontakt med Samuel Giers (nummer 2 att få kicken), från Gagnef strax utanför Borlänge, och han kände i sin tur den på musikgymnasium utbildade basisten Carl-Johan Fogelklou från Sigtuna. Efter att de hade fått lyssna på en demo av "And I Don't Know" (Från The Braley Geshmore Demo och senare även utgiven på Sheepdog EP år 2003) bestämde de sig för att gå med i bandet.

 

År 2002 fick Mando Diao skivkontrakt med EMI och samma år släpptes Motown Blood på EP. Denna release fick stor uppmärksamhet bland musikkrönikörer och andra. Succén fortsatte och Mando blev inbjudna att spela på Kalasturnén tillsammans med etablerade band som Thåström, Kent och The Hellacopters. Medlemmarna i Mando Diao stod efter turnén för ett antal uppmärksammade citat, där Gustaf och Björn sågade Kent rakt av och bland annat kallade dem för "ett trött dansband". Detta satte ton för ett långvarigt ordkrig i svensk press mellan Mando och Kent. Efter den framgångsrika turnén släppte Mando Diao sitt debutalbum, Bring 'em In.

 

Efter Bring 'em In fick Mando Diao även sitt internationella genombrott. Skivan släpptes i Japan, och blev stor succé. Därför blev det nödvändigt för bandet att ägna hela 2003 åt turnerande. Under den här tiden skapade Björn Dixgård stora rubriker då han hamnade i bråk med Sveriges Radio P3:s programledare Agnes-Lo Åkerlind, något som slutade med handgemäng. Till slut tvingades Björn att be om ursäkt.

 

Mitt tips till er om en låt från denna grupp kom som singel från deras andra album Hurricane bar. Jag har kommit i underfund med att det är svårt att välja en favoritskiva med Mando Diao. Eftersom att dom gör enbart medelmåttiga album. Många highs and lows på deras skivor kan jag lätt säga. Men den här är riktigt skön faktiskt.

 


Blast from the Past

Ännu en låt som man lyssnade på väldigt mycket för en massa herrans år sen. Det jobbiga med den här är att jag hade totalt glömt bort vad låten hette och vilken grupp som hade gjort den. Men nusom en skänk från ovan så hittade jag den.
Please Enjoy!




RSS 2.0