Ingen nyhet!

Den här videon är ingen nyhet. Men jag tycker fortfarande att det är en jäkligt bra cover och att det är förbannat snyggt gjort!

Vilken är eran favorit-cover?


Me like when you wave that Anti-flag!

Anti-Flag är ett punkband från Pittsburgh, USA. Anti-Flags texter är starkt samhällskritiskt och behandlar bland annat ämnen som fred och jämnlikhet. Bandmedlemmarna uppger sig själva vara emot den amerikanska regeringen och tillhöra livsstilen straight edge. Samma livsstil som Refused en gång tillhörde.

Anti-Flag formades redan 1988, men bestod då bara av gitarristen Justin Sane och trummisen Pat Thetic. Ett antal gitarrister och basister passerade genom bandet och först 1993 anslöt sig Andy Flag på bas. Genombrottet kom dock då bandet gjorde en livespelning på den lokala radiokanalen WRCT i Pittsburgh. Tillsammans med Andy Flag på bas gjorde bandet två turnéer mellan åren 1995-1996. Kort efter att den andra turnén var avslutad lämnade Andy Flag bandet då han och Justin Sane inte kunde komma överens. Trots att Anti-Flag saknade basist släpptes det första albumet Die For The Goverment 1996.

Nyåret 1997 värvades Chris Head in på bas för ett par spelningar, och snart blev han permanent medlem i bandet. Men då han egentligen var gitarrist tyckte de övriga medlemmarna att det var dumt att ha kvar honom på bas och det var då han fick övergå till att spela andra gitarr. Istället tog Jamie Cock över på bas men lämnade bandet hon också redan 1999. Jamie Cock ersattes av ett entusiastiskt fan som insisterat att få spela tillsammans med de övriga i Anti-Flag. Hans namn var Chris Barker men tilldelades smeknamnet #2 eftersom det redan fanns en Chris i bandet. Med hjälp av honom kunde Anti-Flag släppa sitt tredje album, A New Kind of Army 2000 mötte Anti-Flag Fat Mike, och han erbjöd dem att ge ut en skiva genom hans skivbolag Fat Wreck Chords. Skivan släpptes följande år och fick namnet Underground Network. Efter att den fjärde skivan hade släppts valde Anti-Flag att ge ut ett album genom sitt egna skivbolag, A-F Records. 2002 släpptes deras femte skiva Mobilize. Det var samma år som Anti-Flag turnerade i Europa för första gången tillsammans med Millencolin. The Terror State släpptes 2003 och var den första skivan som riktade stark kritik mot George W. Bush-administrationen bland annat i låten Turncoat där USA:s president anklagas för att vara både en mördare och lögnare. Den sjunde skivan släpptes 2006 och fick namnet For Blood and Empire vars låtar är koncentrerade på George W. Bushs krig mot terrorismen. Det är den första skivan som släpptes genom ett större skivbolag, RCA records.

Den här låten har min goda vän Jäänz tipsat mig om.

 


Var jag för hård?

Var jag för hård? Kan man vara för hård mot ett hårt band? Jag vet inte, men det jag vet är att jag hade fel. Jag påstod i mitt tidigare blogginlägg att The Dillinger Escape Plan bara ha lyckats gjort en bra låt. Men det vet jag nu efter att ha lyssnat på lite fler låtar att så är inte fallet.
Dom är duktiga och tekniska musiker. Kanske för duktiga och för tekniska. Det blir för tekniskt så att det blir jobbigt att lyssna i längden. Men när dom tar det lite lugnare så är faktiskt dom jäkligt bra. När dom släpper på fångremmen och lossar tyglarna så uppskattar jag dom desto mer.
Här är den låten som fick mig att förstå att det här bandet har gjort mer än en bra låt,


Best from the best! Plats 1.

Nu har resan av min lista best from the best nått sitt slut. Många bra band har hyllats och rosats. Som sagt så har topp tre varit det svåraste att bestämma. Alla tre banden tillhör mina favoriter. Men jag kom sen på ett sätt att bestämma vilken av dom som skulle få vara på vilken placering.
Det band som har varit bäst live fick bli den avgörande lotten. Därav Billy Talent på en tredje plats. The Hives på en andra plats. På första platsen är det band som enligt musiktidning Kerrang! bjudit på den bästa konserten all time!

*Trumvirvel*



Muse!!

Bilden är tagen från turnéen när jag var och såg dom live. Mäktig konsert från ett förjävla bra band!
Här är det också förjävla svårt att välja bara en låt. Exo-Politics, Bliss, Starlight, Small Print, listan kan göras långt på låtar som man kan välja. Men den här imponerades jag av redan vid första lyssningen.
När jag hörde låten första gången så trodde jag att det var Audioslave. Efter det var jag fast.

Tips! lyssna på detta bas-intro. Insane!




Ja då var den listan klar. Nu gäller det bara att komma på vad man ska skriva om härnäst.

Keep on rockin'!!

Peak!!

Jag kan lätt påstå att Queens of the Stone Age har aldrig varit och kommer aldrig vara bättre än vad dom va vid den här tiden,
Dave Grohl for president!


Best from the best! Plats 2.

Nu kommer vi till den hedrande andra platsen, Det här bandet är nog det bandet som har format min personlighet mest av alla band som finns. Jag tycker själv att dom är hjältar på så många vis. Ma mår bra av att lyssna på dom och jag kan fan inte stå still när jag hör dom.
Sen så har dom en förjävla skön stil och svar på allt,  The Hives är och kommer vara ett band som betyder mycket för mig.



Sen så har den här låten alltid känts som en speciell låt. Lika svårt som det var att välja låt till Billy Talent blir det att välja låt här. Men jag skulle ångra mig fruktansvärt om jag valde någon annan än den här,



Nya skiva på G!!

Dop idag!

Idag bär det iväg på dop för min gudson Elias. Kom på att den här låten är rätt passande idag!


Best from the best! Plats 3.

Nu kommer vi nog in på den svåraste delen utav listan. Jag har gruvat mig för denna stund. Man kan lugnt säga att dom har tre placeringarna varierar från dag till dag. Men just nu är det detta band som ligger på plats 3.



Billy Talent är inne i studion och jobbar med sitt fjärde album. Nu är det dags att spräcka teorin om att band bara kan göra tre bra skivor!! Det här bandet håller jag varmt om hjärtat. Allt dom gör faller mig i smaken.
Är bra nervös inför den fjärde skivan. Hoppas att den är bra! Men iallafall så har dom en massa andra bra låtar. Känns sjukt svårt att välja en. Men det blev den här bara för att videon är så förbannat cool!!



Hoopas att den faller er i smaken!

Best from the best! Plats 4.

Nu börjar det närma sig slutet på listan! Nu blir det den tråkigaste placeringen att hamna på, men dom är inge sämre för det. Vi snackar ju ändå om bandet som gav mig min första mosh pit.
Rise Against har sen sin debut för en herrans massa år sen givit sina fans punk i hårdaste laget, allsångslåtar när man bara knyter näven i luften och skriker ut sin lycka, lugna akustiska ballader, snabba dubbeltramps dängor och klockrena hits!
Men den här har nog borrat sig längst in i mitt hjärta av alla deras verk.




Fruktansvärt bra text till en helt underbar låt!

Best from the best! Plats 5.

Det här bandet har hittills bara gjort en platta. Men dock bland dom klockrenaste debutalbum jag har hört. Dom har ett jäkligt skönt sound! Man hör lite influenser från The Hives och Franz Ferdinand. Royal Republic ger allt på den här plattan och har en jäkla energi live. Dom håller på att jobbar på en uppföljare nu och det ska bli spännande och se om den kan leva upp till förväntningarna.
Det här är mitt val till listan.


RSS 2.0