Bonusspår

Ibland kan ett bonusspår vara ett jäkligt bra alternativ. Som In Flames hade på sin senaste skiva. Det bonuspåret på deras senaste skiva A Sense of Purpose var ju ett spår som jag inte kan förstå att det inte kom med på själva skivan. Jag tycker att Eraser förtjänar lite uppmärksamhet.

In Flames - Eraser




In Flames har varit det ledande svenska metal-bandet det senaste årtiondet. 1990 lämnade Jesper Strömblad sitt band Ceremonial Oath där han spelade med två andra senare In Flames-medlemmar, Anders Fridén och Anders Iwers, den senare numera i Tiamat. Strömblad ville skapa ny musik och tillsammans med Johan Larsson och Glenn Ljungström bildade de bandet In Flames. Idag är ingen kvar av originalmedlemmarna.

In Flames spelade in en demo som de skickade till skivbolaget Wrong Again Records. Skivbolaget gillade demon så mycket att de gav In Flames skivkontrakt nästan direkt. Snart satte bandet igång arbetet med albumet Lunar Strain, som blev en stor framgång i undergroundscenen när den släpptes, 1994.

 

I början hade In Flames endast dessa tre permanenta bandmedlemmar, och lånade in ytterligare musiker vid varje spelning. En EP kallad Subterranean gavs ut 1994. Den gav bandet ett skivkontrakt med det tyska skivbolaget Nuclear Blast och In Flames kunde nu sträcka sig utanför undergroundscenen. Medlemmarna var trötta på att hela tiden låna in folk och rekryterade då Anders Fridén på sång och Björn Gelotte på trummor och därmed var In Flames ett komplett band.

 

De började skriva på ett nytt album, The Jester Race, som släpptes 1995. Albumet blev en stor framgång och sålde bra över hela världen, och gruppen fick några spelningar ute i Europa. 1997 bestämde sig Johan Larsson och Glenn Ljungström för att lämna bandet. Detta hände strax innan bandets tredje album Whoracle var färdiginspelat. Peter Iwers och Niclas Engelin, goda vänner till de kvarvarande bandmedlemmarna tillfrågades att spela bas respektive gitarr på albumet. De följde efter detta också med på en miniturné med Dimmu Borgir. Dessa tillfälliga medlemmarna blev snart ordinarie i bandet. In Flames gav sig ut på en turné i Europa och en vecka i Japan. När bandet återvände till Sverige igen, hoppade Niclas Engelin av för att fokusera på sitt band Gardenian. Efter detta förändrade bandets sammansättning igen och Björn gick över från att spela trummor till att istället spela gitarr. Daniel Svensson rekryterades till trummorna och bandet spelade in albumet Colony, som utkom 1999.

 

In Flames gav sig ut på världsturné i Europa, Japan och USA och spelade för utsålda hus. Därefter gick killarna in i studion igen och spelade in albumet Clayman som gavs ut 2000. Bandet växte sig större med den här skivan. Efter några festivaler blev det ännu en världsturné, med ännu flera spelningar denna gång.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0