Frittes låttips

Jag minns att ända från första låten med det här bandet så älskade jag dom. Det är rysligt att vissa stunder kommer man ihåg så jäkla väl. Jag kom nerför backen bakom Folkets Hus på väg mot ortens ungdomsgård. Det var inte mycket folk där. Någon höll på och spelade en skiva i cafeét. Fritte som var där sa åt dom att nu jävlar skulle han få höra sin låt en gång till för den var så jävla bra. Bara det första riffet fick mig helt fast sen i det här bandet. Låten heter Fat Lip.

Sum 41 är en kanadensisk rockgrupp från Ajax, Ontario. Bandet bildades 1996. 1999 fick man skivkontrakt med Island Records. Namnet Sum 41 kommer från att gruppen bildades 41 dagar in i sommaren. De spelar alternativ rock med vissa matal- och rapinfluenser. Basisten Jason McCaslin blev medlem i bandet 1999 efter en rad basister. De fick ett skivkontrakt med Island Records 2000. De hade hård konkurrens med andra band som Green Day och Blink-182. De släppte sitt debutalbum Half Hour of Power den 27 juni 2000. Den första singeln som släpptes var Makes No Difference. Låten har två olika musikvideor. Den ena videon bestod av ihopklippta filmklipp. Den andra filmen var när bandet hade ett houseparty.

När jag började lyssna på Sum 41 så bestod bandet utav Deryck Whibley (sång, kompgitarr), Jason "Cone" McCaslin (basgitarr, bakrundssång), Steve Jocz (trummor, bakrundssång) och Dave "Brownsound" Baksh (sologitarr, backrundssång). Men i maj 2006 lämnade han gruppen för att spela med sin kusin i Brown Brigade, då han kände att Sum 41 inte hade samma "sound" som han hade. Tom Thacker (sologitarr, bakrundssång, keyboard) följde med bandet på deras turneé efter att Underclass Hero släppts. Men bandet är numera en trio. Sen Dave lämnat bandet så märks det även i musiken. Han är en skicklig gitarrist som blir svår att täcka upp.

Men den här låten är från när bandet bestod utav alla fyra. När dom hade börjat att spela lite tyngre rock än tidigare. Men när dom ändå hade kvar sin humor i texterna. Albumet släpptes 2002 och heter Does this look infected? Njut nu utav låten!

 

Sum 41 - Over My Head (Better Of Dead)


Kommentarer
Postat av: Patrik

Nice låtval. Fast Tom har ju blivit fullvärdig medlem i bandet nu och varit med i skrivandet av nya plattan.

2010-11-14 @ 20:39:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0